Sağlık uzmanları, doğru tanı ve dış gebelik tedavisi için gerekli tetkikleri yapacaktır. Liv Hospital alanında uzman Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ile hamilelik sürecindeki her türlü teşhis ve tedaviyi gerçekleştirir.
Gören Hindistan sanıyor ama burası Adana! Siz şaşırsanız da bu sokak lezzetinin taliplisi çAlright
Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşse de bazı durumlarda nadir olarak görülse de %five’ oranında rahim ağzı veya karın içi gibi farklı yerlere de konumlanabilir ve dış gebelik oluşur.
Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde 10-fifteen civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.
Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.
Hayal kırıklığı, şAlright, korku, keder ve / veya rahatlama gibi duyguların bir karışımını hissedebilirsiniz. Bunların hepsi normaldir ve genellikle zamanla daha az yoğun hissedilir. Doktorunuz duygularınız konusunda sizing lawnımcı olacak kaynaklar ve destek grupları önerebilir.
Ancak dış gebelikte embriyo fallop tüpüne veya başka bir bölgeye yerleştiğinde embriyonun çevresinde bir kese oluşmaz. Bu nedenle dış gebelik normal gebelikten farklı bir semptom ve tedavi gerektirir.
Dış gebeliğin elbette ilk nedeni yumurtanın rahimde değil follop tüplerde tutunmasıdır. Gelişme şansı bu bölgede yoktur. Bu nedenle dış gebelik olarak adlandırılan durumla karşılaşılmaktadır.
İlk başta herhangi bir belirti göremeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebelik gelişen bazı kadınlar, hamileliğin olağan dış gebelik geçiren biri tekrar dış gebelik geçirir mi erken belirtilerine veya semptomlarına sahiptir.
Acil cerrahi girişim ciddi kan kaybına neden olan şok veya pre-şok durumlarındaki hastaların ya da laparoskopik aletlerin hazırlanmasına zaman yetmeyecek durumlarda gereklidir. Bu sebeple menstrüasyonun geciktiği durumlarda hemen doktora başvurulmalıdır. Bu sayede erken teşhis edilen dış gebelik kadın ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.
Bir idrar testi: Bu test ya bir test şeridine ya da bir bardağa idrar yapmayı ve ardından bir test şeridini idrar örneğine batırmayı içerir.
Partnerleriniz cinsel birliktelik sayısını sınırlamak ve prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur.